Actueel

Nils gaat door als Project & Change Manager

Terug naar overzicht

11 mei 2023

Mijn naam is Nils en ik heb de afgelopen 24 maanden het Business IT traineeship gevolgd. Mijn laatste opdrachtgever als trainee was CBRE Global Investors. In juni kon de vlag uit; van hen heb ik een vaste baan aangeboden gekregen.

Kun je je eerste project beschrijven?

Ik ben begonnen bij Schiphol Real Estate, de vastgoedtak van Schiphol Group. Zij richten zich op ontwikkeling en beheer van commercieel vastgoed op de luchthaven. Een interessante ervaring. Ik kende Schiphol alleen maar van de vliegtuigen en wist niet dat zij hun inkomsten ook uit vastgoed halen. Hierdoor kreeg ik een heel andere kijk op de luchthaven. Bij SRE werkte ik aan een opdracht als Business Consultant Yardi in het leasing administratie team. Ik hielp bij de kwaliteitscontrole om te checken of de ingevoerde data in Yardi correct was. Een mooi instapproject om het Yardi systeem te ontdekken. Ik heb hier veel basisvaardigheden geleerd die ik nog altijd toepas in mijn dagelijkse bezigheden.

En daarna?

Na de Schiphol Group kreeg ik een opdracht bij CBRE Global Investors. Dit bedrijf is een van ’s werelds grootste vastgoedorganisaties. Zij zijn actief in beleggingen en property & asset management. Bij CBRE Global Investors maakte ik deel uit van het Digital & Tech team. Zij zijn verantwoordelijk voor de ondersteuning van alle technologische applicaties. Ik heb geholpen bij de implementatie van een document management systeem. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor het uitrollen van een data platform en zorgde ik ervoor dat gebruikers getraind werden.

Hoe kijk je terug op het traineeship?

Als ik nu terugkijk op hoe ik twee jaar geleden begon, dan heb ik echt leren kennen wat mijn talenten zijn en waar ik het meeste enthousiasme uit haal. Door meermaals te switchen van organisatie en door verschillende type opdrachten te doen, heb ik ontdekt dat ik graag verder wil in Project Management. Ik vind het gaaf om een impact te hebben op een organisatie door bedrijfsprocessen te kunnen veranderen en te vernieuwen.

Waar heb je het meeste aan gehad?

Persoonlijk heb ik het coachingstraject van New Monday als erg waardevol ervaren omdat ik op verschillende momenten in een andere setting kon sparren over situaties op het werk. Zij stellen zich erg betrokken op en vinden het ook leuk als ze je zo’n verandering zien doormaken.

Wat is het grootste verschil tussen toen je begon en nu?

Ik wist eigenlijk niet heel goed wat ik van het traineeship kon verwachten. Ik stelde me vooraf weleens de vraag hoe ik kon integreren in organisaties waar je, maar voor een relatief korte periode bent gestationeerd. Achteraf heb ik dit als heel natuurlijk ervaren. Ik heb geleerd mezelf als een sociale kameleon op te stellen, waardoor je snel veel meer betrokkenheid voelt bij de organisatie.

En nu, Project & Change Manager bij CBRE Global Investors. Wat houdt dat precies in?

Als Project & Change Manager bied ik ondersteuning en begeleiding bij de implementatie van het (Global) Data Analytics platform en Document Management Systeem in Europa. Hierbij is coördinatie met de stakeholders belangrijk. Systemen moeten worden aangepast aan het businessmodel van CBRE Global Investors en vervolgens omgezet in IT-oplossingen. Ook coördineer ik de onboarding. Dit houdt in dat we de eindgebruikers door het hele transitieproces begeleiden en trainen op de systemen.

Wat wil je zeggen tegen studenten die overwegen om ook voor dit traineeship te kiezen?

Ik heb dit traineeship ervaren als een mooie start van mijn carrière en dankzij het brede netwerk van New Monday heb ik bij verschillende type bedrijven in de keuken kunnen kijken. Ook heb ik ervaren dat de toch wel “traditionele” vastgoedbranche steeds innovatiever wil worden wat maakt dat IT’ers steeds gewilder zijn. Dus mocht je op het snijvlak Finance, IT en vastgoed actief willen zijn en een specifieke interesse in IT hebben, dan is dit traineeship een geweldige kans.

Ben je aangesproken door het verhaal van Nils? Lees dan hier meer over het traineeship. Of neem contact op met Laurie. Ze kan je alles vertellen over de verschillende traineeships die New Monday biedt.

Meer over: