Over ons

In gesprek met Jeroen Moné, oprichter en directeur van New Monday.

Wat doet New Monday?

New Monday is een recruitmentbureau in de niche Business & IT. We werven kandidaten voor vaste functies op het snijvlak van Business & IT; denk aan projectmanagers, business analisten en informatieanalisten. Daarnaast bemiddelen we interim-professionals en detacheren we young professionals in onze traineeships. Soms zijn de aanvragen van onze opdrachtgevers breder dan alleen Business & IT. We leveren bijvoorbeeld ook freelance software-ontwikkelaars. We zijn dus carrièrepartner voor Business & IT professionals, zowel voor vast als interim, als voor young professionals.

Hoe is New Monday ontstaan?

Ik heb in het verleden bij verschillende bedrijven als HRM-manager gewerkt. In de zoektocht naar goed ICT-personeel kwam ik in contact met vele headhunter bureaus. De ervaring met dit soort bureaus loopt uiteen van heel goed tot heel slecht. Door deze jarenlange ervaring aan de andere kant van de tafel heb ik de knowhow gekregen over wat goed is en wat absoluut niet goed is in de recruitmentwereld. Samen met Wouter Kuperus heb ik New Monday opgericht. We merken dat het steeds belangrijker wordt dat er mensen zijn die als brug fungeren tussen business en hardcore IT. Personen die ‘tweetalig’ zijn opgeleid; die zowel de taal van de business als die van IT spreken. We hebben ons gespecialiseerd in deze niche en willen daarin de beste van Nederland zijn.

Hoe is de naam New Monday ontstaan?

New Monday staat voor een nieuwe start van je dag, je week, je baan of je project. Het geeft je energie, waardoor je er zin in hebt om er weer tegenaan te gaan. New Monday wil positivisme uitstralen: werk kan leuk zijn! Iedereen die deze positiviteit niet ervaart in hun werk, nodig ik graag uit voor een gesprek om die energie weer terug te vinden.

Wat doet New Monday anders dan haar concurrenten?

Ik krijg deze vraag vaak. We streven ernaar het beste recruitmentbureau te zijn op het snijvlak van Business & IT, dus we verbeteren onszelf continu. We werken met de nieuwste technologie en investeren in onze website. Daarnaast staan er bij ons een aantal kernwaarden centraal. We streven naar snelle en transparante communicatie, openheid, eerlijkheid, kwaliteit en een focus op langdurige samenwerkingen. Deze waarden vormen onze basis. Dat zijn echt de kernwaarden van ons als bureau. Met deze waarden in gedachten selecteren we ook onze eigen consultants. We bouwen duurzame relaties op. Daardoor zeggen we met trots dat alle partners waarmee we sinds 2007 samenwerken, nog steeds bij ons zijn. Voor velen zijn we ook het go-to recruitmentbureau.

Waarin onderscheidt New Monday zich nog meer?

Helaas gaan veel bureaus in onze markt voor de hoogste fee en de snelste score. Een cv wordt bij tien bedrijven voorgelegd in de hoop dat er eentje toehapt. Wij draaien het om. Als eerste houden we een grondige intake. Ik wil letterlijk het bureau zien waar de kandidaat komt te zitten. Op die manier krijg ik een goed beeld van waar de kandidaat qua omgeving komt te werken. En daarnaast wil ik natuurlijk weten wat de kandidaat in huis moet hebben om daar succesvol te zijn. Op het moment dat je dat doet, bied je en een toegevoegde waarde als bureau.

Wat kunnen interim-professionals van New Monday verwachten?

Interim-professionals mogen interessante opdrachten bij aansprekende opdrachtgevers van ons verwachten. We zijn een betrouwbare businesspartner, iets wat niet altijd een gegeven is in onze sector. Waar veel bureaus bij hun zoektocht naar interim-professionals enkel naar het cv kijken, gaan wij verder. Voor elke interim-opdracht voeren we een uitgebreide intake uit, bezoeken we het betreffende bedrijf en voeren we gesprekken met alle kandidaten. We weten precies van onze interim-professionals wat ze willen, wat voor personen het zijn en wat hun ambities zijn. We geven gedetailleerd weer waarom we denken dat iemand wel of niet geschikt is voor een bepaalde positie. Onze business is een mensen business, waarin een persoon meer is dan een cv en een klant meer dan een vacature. Daar geloven we in en dat is onze dagelijkse focus.

Doorpraten?

Mail dan naar Jeroen en stel je vraag!